Florentien van der Meulen
Nieuwslezer 538 Ochtendshow
2023 - week 46

Scheten

Op vrijdag praten we tijdens de ochtendshow vaak over de Formule 1. Die is dit weekend in Las Vegas en we bellen met sportverslaggever Jack Plooij. Hij voorspelt natuurlijk weer dat Max Verstappen eerste wordt, maar Max heeft ondertussen wel te kennen gegeven dat hij geen fan is van Las Vegas. 

Hij voelt zich net een clown omdat het voor 99% om de show draait. Ze hebben de stad bovendien compleet verbouwd voor het gloednieuwe stratencircuit. Talloze bomen omgehakt, vlonders over leeggepompte fonteinen gelegd, hotelramen geblindeerd. En dan is er vandaag ook nog een putdeksel losgeschoten tijdens de eerste vrije training. Die werd stilgelegd na twintig minuten, en de tweede training ging ook niet door. Al die 140 putdeksels moeten nu eerst gecheckt worden. Wat een fiasco.

Ook het verkiezingsdebat van gisteren komt uitgebreid aan de orde. Frans Timmermans had een zware avond en Geert Wilders was op dreef. Het ging er soms fel aan toe en 1,5 miljoen mensen hebben ernaar gekeken. Ik denk dat het voor steeds meer mensen duidelijk wordt op wie ze gaan stemmen volgende week, voor mij in ieder geval wel.

Een flauw onderwerp ontbrak vandaag uiteraard ook niet: scheten, en hoe lang wacht je in een nieuwe relatie met ongegeneerd ruften. Het gemiddelde ligt op drie maanden. Zo ging dat ook bij mijn vriend; pas toen kwam ik erachter hoe vaak hij kan stinken. De eerste drie maanden ging hij krampachtig vaak naar de wc, maar tegenwoordig laat hij zich gaan, en ik uiteraard ook. Het is ook veel te onbelangrijk om er een issue van te maken, vind ik.

Verder belt stand-upcomedian Rob Scheepers elke vrijdag in om zijn Week in Oneliners voor te dragen, en dat gaat er nogal grof en grappig aan toe. In een paar minuten tijd steekt hij de draak met de belangrijkste nieuwsberichten van de afgelopen week. Vooral Rick en Niels liggen onder de tafel van het lachen.

Vanmiddag ga ik lekker naar Spanje.  Mijn vriend Emile, eigenlijk zelfs mijn verloofde, woont daar gedeeltelijk, en we brengen samen het weekend door in Pedreguer. Het is daar nu lekker zonnig en 25 graden, ik heb er superveel zin in.

Florentien van der Meulen
Nieuwslezer 538 Ochtendshow 

De week van Florentien van der Meulen

Nieuwslezer 538 Ochtendshow
2023 - week 46