Rene Kroon
2018 - week 18

Iedere dag feest

Iedere dag begint om 05.45 uur, lekker 8 km lopen met de honden langs het Erkemederstrand. Vandaag een beetje nat begin, maar de werkdag op het Media Park wordt weer een feestje vandaag.

Ik heb een paar weken geleden de opdracht gekregen om 25 voormontages te maken van oude North Sea Jazz tv-registraties. Nu ga ik beginnen met het Dexter Gordon Quartet uit 1979. De opname dateert uit het Ampex 2” stenen tijdperk, het geluid plat en mono. In mijn bedrijf inn-Archive BV hebben we al die oude museumstukken weer nieuw leven ingeblazen, dus eerst die oude beeldband overgezet en dat was genieten.
Voor het monogeluid hebben we ook een grappige oplossing gevonden. Niet alleen de tv was aanwezig voor een registratie, maar ook de radio stond er met een reportagewagen en die opnamen waren stereo. Vandaag leggen we beeld en geluid synchroon en alle jazzliefhebbers kunnen straks weer genieten op Cultura van een zeldzaam mooi optreden van een dronken Dexter Gordon die werkelijk de sterren van de hemel speelt, full stereo met een mooi composite 4:3 plaatje.
Als je van je hobby je werk kunt maken, is het bijna iedere dag feest. Ik hou van de oude AV-techniek, alles waar een stekker aan zit en waar een bandje op of in kan, maakt mij blij. Ook wel eens gevaarlijk, want iedereen die binnenkomt op Heideheuvel H2 aan de Mart Smeetslaan 6 weet waarom. Soms denkt men dat ik een museum ben begonnen in plaats van een facilitaire AV-bedrijf. Fijne ‘werkdag’ iedereen.

René Kroon
Kroon Media Beheer BV / inn-Archive BV