Rene Kroon
2018 - week 18

Improviseren

Op de planning stond vandaag de opname van Anne van Egmond voor het programma Egmond Binnen. Om 10.00 uur verzamelen op het Media Park, cameraman, regieassistente en visagie voor de buitenopname bij de sluis van Loosdrecht en een reisje op de Vecht.

Ik heb vanochtend, tijdens mijn ochtendwandeling met de honden in de regen, een ander plan bedacht. Afzeggen kan niet zomaar, dus ga ik maar de leader van het programma opnemen. Het was eerst mijn bedoeling die op te bouwen uit animaties, maar nu ga ik deze regenachtige dag benutten om een totaal andere leader te maken.
Ik heb Anne van Egmond gebeld en gevraagd of ze haar accordeon wil meebrengen. Hoezo, waarom en wat ben je van plan? vroeg Anne. ‘Dat hoor je nog wel’, heb ik tegen haar gezegd. Ze krijgt eerst een lekker kopje koffie met een flinke gevulde koek en dan vertel ik haar dat ze haar eigen leader mag spelen op haar accordeon. Het is nu nog afwachten of ik dat zomaar voor elkaar krijg…
Op zondag 10 juni om 10.00 uur is de eerste uitzending van Egmond Binnen op themakanaal ONS en wie weet begint dat programma met Anne die haar eigen leader speelt op de accordeon. Maar nu eerst met bloedspoed een nieuwe dag plannen voor de opname bij de sluis in Loosdrecht. Ik hoop maar dat iedereen nog tijd heeft.
Het wordt mooi weer vanaf morgen, vertelde mijn inmiddels gepensioneerde compagnon uit Frankrijk (weeramateur). Ik moet deze week ruim 60 presentaties opnemen en dat wil ik graag buiten doen.

René Kroon
Kroon Media Beheer BV / inn-Archive BV