Rene Kroon
2018 - week 18

DJ Ananas

Vanavond ga ik doorwerken, Rob Stenders gaat binnenkort met zijn Platen Bonanza het land in en wij zorgen voor de bijbehorende videoclips.

 

Rob noemt mij DJ Ananas, dus dat is hier mijn bijnaam geworden. We beheren ruim 30.000 videoclips en ik dacht toen Rob met de vraag kwam dat we alle grote Bonanza hits wel konden aanleveren via ons narrowcasting platform. Maar hij verraste DJ Ananas met een lijst waarvan we zeker 150 superkneiters niet digitaal beschikbaar hadden.
We hebben 90% nog kunnen vinden in het oude TMF-tapearchief; deze clips zijn de afgelopen dagen gedigitaliseerd en ingevoerd in ons content managementsysteem. Vanavond ga ik de videoclips waarbij het geluid niet zo best is, vervangen voor het cd-geluid en dan kan Rob binnen 48 uur al zijn Bonanza-clipjes downloaden met zijn playout systeem.
Zo direct gaan we naar het sluisje in Loosdrecht voor de opname van het muziekprogramma Egmond Binnen. Gelukkig is het mooi weer, we moeten 60 presentaties opnemen wat best een uitdaging wordt. Gisteren heeft Anne van Egmond haar eigen leader gespeeld op haar accordeon, en dat is goed gelukt.
Tussendoor moet ik vandaag 1 BCN-band opnieuw digitaliseren voor het North Sea Jazz-project, de registratie van Fats Domino uit 1980. Er zit een flinke drop-out in de digitale file, dat ontdekte ik gisteravond tijdens de montage. Ik hoef me in ieder geval niet te vervelen vandaag…

René Kroon
Kroon Media Beheer BV / inn-Archive BV