Article header image

Zapp Your Planet 2016 van start

Samen met ruim 2.000 kinderen gaf Zapp-presentator Klaas van Kruistum zondag de aftrap van de actie Zapp Your Planet: Operatie Olifant. Vanuit dierenpark Wildlands in Emmen vroegen de kids aandacht voor de situatie van de Afrikaanse olifant.

Vanaf dit moment tellen de Zapp-presentatoren, -programma’s en jonge actievoerders af naar de finale op zaterdag 14 mei, met live opnames, workshops en optredens van onder meer K3, Kinderen voor Kinderen, Junior Songfestival en Zomaer.

NPO Zapp, het Wereld Natuur Fonds en de kinderen van Nederland komen dit jaar in actie voor de Afrikaanse olifant. Jaarlijks worden er ongeveer 30.000 olifanten in Afrika gestroopt om hun slagtanden. De olifant kan rekenen op de steun van alle bekende Zappers, waaronder Klaas van Kruistum: “Ik kan er met mijn verstand niet bij dat in Afrika elk kwartier een olifant gedood wordt om zijn ivoor, dat wordt verwerkt tot nutteloze producten zoals ivoren beeldjes. Dit prachtige dier heeft onze hulp hard nodig.”

Zaterdag 14 mei kan het publiek in Studio 21 te Hilversum de hele dag Zapp-programma’s volgen als Checkpoint, BZT Show, Beste Vrienden Quiz, Zapp Sport, Zapp Kids Top 20, Street Magic en het Jeugdjournaal, diverse optredens zien en bijzondere workshops bijwonen. De bekende Zapp-gezichten zijn aanwezig bij de tien uur durende tv-marathon, gepresenteerd door Klaas van Kruistum en co-hosts Anne-Mar Zwart en Saskia Weerstand. Vlak voor 19.00 uur maken alle Zapp-presentatoren het eindbedrag van Zapp Your Planet 2016 bekend.

De actiedag op 14 mei 2016 is van 9.00 tot 19.00 uur te zien bij NPO Zapp op 3 en op zappyourplanet.nl. Kort na de Zapp Your Planet-marathon reist Zapp-presentatrice Nienke met twee actievoerders af naar Gabon voor het EO-programma Zapp Your Planet: Expeditie Olifant, in de herfstvakantie te zien bij NPO Zapp op 3.

Bron: NPO/Broadcast Magazine

Bericht delen