Article header image

'Veronica mogelijk terug in omroepbestel'

De Vereniging Veronica voert gesprekken met ‘meerdere omroepen’ over terugkeer naar het omroepbestel. Dat heeft BN De Stem maandag gemeld. Kleine omroepen als BNN, WNL, Omroep MAX en PowNed zouden meteen de status van A-omroep krijgen als zij samenwerken met Veronica dat ruim zevenhonderdduizend ‘slapende leden’ heeft.

Voorzitter Yoeri Albrecht van de Vereniging Veronica zegt tegen dagblad BN De Stem dat gesprekken worden gevoerd met “diverse zendgemachtigden”. Een terugkeer zou volgens hem “zo maar kunnen”. Met welke omroepen hij en het Veronica-bestuur in gesprek zijn, wil hij niet zeggen.

“Sommige namen kloppen, andere niet”, aldus Albrecht, sinds een jaar voorzitter van de vereniging, die tientallen miljoenen euro’s aan vermogen van de voormalige omroep beheert. Zo is Veronica via het bedrijf V-Ventures eigenaar van persbureau ANP en aandeelhouder in Sky Radio Group, Xite en Zapaday.

Daarnaast zijn de zevenhonderdduizend lezers van Veronica Magazine, dat in licentie wordt uitgegeven door SBS Broadcasting, automatisch lid van de vereniging.

Bron: BN De Stem/Mediamagazine

Bericht delen