Dinsdag 16 januari 2018

Verhuisbericht VARA/BNN 'voorbarig'

De verhuizing van fusieomroep VARA/BNN van Hilversum naar Amsterdam staat nog helemaal niet vast. Volgens een woordvoerder van de VARA is de donderdag gepubliceerde berichtgeving in De Volkskrant hierover ‘voorbarig’

“Een beslissing over de locatie voor het fusiebedrijf BNN/VARA is nog niet genomen. Beide besturen zitten momenteel midden in het traject dat moet leiden tot een besluit. Ook beide ondernemingsraden en beide raden van toezicht zullen zich te zijnder tijd nog moeten uitspreken over de te maken keuze.”

Ook BNN-directeur Marc Adriani benadrukt dat er nog geen besluit is genomen. “Beide besturen zijn druk de mogelijkheden aan het onderzoeken. We zijn nog bezig met de besluitvorming.”

De gemeente Hilversum probeert met alle macht de omroepen in de stad te houden en ze te begeleiden. Burgemeester Pieter Broertjes liet eerder weten “als de dood te zijn dat het AKN-gebouw leeg komt te staan”. Voor de lege omroeppanden wordt door de burgemeester gedacht aan het plaatsen van zelfstandigen, zzp’ers, of aan het creëren van culturele broedplaatsen.

Bron: G&E/Broadcast Magazine

Bericht delen