Dinsdag 16 januari 2018

Van Westerloo koninklijk onderscheiden

Fons van Westerloo is donderdag in het Concertgebouw in Amsterdam benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Van Westerloo kreeg de koninklijke onderscheiding uit handen van Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam. Van Westerloo is benoemd tot officier, omdat hij de afgelopen 40 jaar een stempel op het Nederlandse medialandschap heeft gedrukt.

Van Westerloo begon zijn carrière op 18-jarige leeftijd als vertaalredacteur bij het Amerikaanse persbureau United Press International. Na voor diverse media als journalist te hebben gewerkt, koos hij voor de bestuurlijke kant. Zo was hij adjunct-directeur radio en televisie bij de AVRO, directeur van AT5 en programmadirecteur van RTL 5. In 1995 stampte Van Westerloo SBS 6 uit de grond, later kwamen daar NET 5 en Veronica bij. Hij verraste vriend en vijand toen hij in 2003 de baas werd van de Holland Media Groep, nu RTL Nederland geheten. Die post vervulde hij tot in 2008.

In 1997 werd hij door Broadcast Magazine uitgeroepen tot Omroepman van het Jaar. Tot voor kort was Van Westerloo voorzitter van de omroep WNL. Hij is momenteel onder meer lid van de raad van toezicht van de Wereldomroep.

Bron: RTL Boulevard/Broadcast Magazine

Bericht delen