Dinsdag 16 januari 2018

Van der Zandt presenteert Met het mes op tafel

In 1998 speelde hij als student mee in Met het mes op tafel, vanaf maandag is Herman van der Zandt de presentator van de kennis- en blufquiz. De huidige NOS-nieuwslezer is de tijdelijke vervanger van Joost Prinsen.

Vanwege familieomstandigheden legt Prinsen enige tijd de presentatie van Met het mes op tafel naast zich neer. Tot 5 maart neemt Van der Zandt het van hem over.

“Een hele eer”, aldus Van der Zandt op NOS.nl over zijn nieuwe rol als presentator van Met het mes op tafel. De journalist is niet onbekend met de kennis- en blufquiz. Integendeel zelfs, want in 1998 schopte hij het tot de finale en liep hij op slechts één vraag 20.000 gulden mis. Wel laat Van der Zandt op Twitter weten dat hij het zingen aan iemand anders over laat.

In de kroeg van Met het mes op tafel pokeren drie kandidaten met antwoorden op vragen. Behalve algemene kennis, zijn rekenkwaliteiten ook belangrijk. Wie uiteindelijk te weinig antwoorden goed denkt te hebben, kan altijd nog proberen zijn tegenstanders weg te bluffen. Het Omroep MAX-programma wordt met uitzondering van vrijdag elke werkdag uitgezonden op NPO 2.

Met het mes op tafel, van 9 februari tot 5 maart, 19.50 uur, Omroep MAX, NPO 2.

Bron: NPO

Bericht delen