Woensdag 17 januari 2018

Van Dam en Douwsma in The Next Boy/Girl Band

The Next Boy/Girl Band, de talentenjacht van SBS6, wordt gepresenteerd door een nieuw presentatie-duo: Nicolette van Dam en Tim Douwsma. In het programma nemen twee platenmaatschappijen het tegen elkaar op.

De één creëert een nieuwe boyband en de ander richt zich op de beste girlband. Wie van de twee doet dit het meest succesvol? Is Nederland straks een boy- of girlband rijker?

Tijdens de audities, die plaatsvinden in een bijzonder decor, wordt er bij The Next Boy/Girl Band eerst gekeken naar de looks & moves en pas dan wordt getest of de kandidaat ook kan zingen. De kandidaten hebben voor het eerste gedeelte de opdracht gekregen: dress to impress. In hun eigen kleding komen ze op voor een korte playback-act. Wat hebben ze aan? Wat zijn hun beste dansmoves? Wat is hun plan om op te vallen en indruk te maken?

In de laatste twee live shows zullen de twee teams, bestaande uit ieder zes bandleden, worden teruggebracht naar drie leden. De beide bands zijn nu gevormd en krijgen ieder een platendeal. Maar er is maar één échte winnaar. Welke band blijkt Nederlands nieuwste muzieksensatie, de jongens of de meiden?

SBS heeft gekozen om de presentatie van deze grote talentshow The Next Boy/Girl Band in handen te geven van Van Dam en Douwsma. Van Dam brak al op jonge leeftijd door en heeft inmiddels talrijke programma’s gepresenteerd, zoals Ik wed dat ik het kan!, Achmea Kennisquiz, Help, ons kind is te dik en Door het oog van de naald. Ook acteerde ze in films en series zoals Zoop, Assepoester en De Club van Sinterklaas.

Douwsma’s muziekcarrière ging van start met zijn deelname aan het SBS6-programma So you wanna be a popstar. Sindsdien heeft hij tien singles uitgebracht, diverse programma’s gepresenteerd en speelde hij in de musical Grease. Binnenkort acteert hij in de serie Nieuwe Tijden.

The Next Boy/Girl Band wordt geproduceerd door Talpa.

Bron: SBS Broadcasting/Broadcast Magazine

Bericht delen