Tweeluik over de zaak Nicky Verstappen start 29 november bij RTL 4
dinsdag 24 november 2020

Tweeluik over de zaak Nicky Verstappen start 29 november bij RTL 4

Programmamaker Ewout Genemans heeft voor RTL een tweeluik gemaakt, getiteld De zaak Nicky Verstappen: achter de schermen bij het politieonderzoek. In de documentaire volgt Ewout de mensen van de recherche en het Openbaar Ministerie tijdens het onderzoek naar de moord in 1998 op de elfjarige jongen tijdens een jeugdkamp op de Brunsummerheide.

Ewout is drie jaar geleden begonnen met het volgen van de zaak, op het moment dat het grootschalig DNA-onderzoek startte. In de documentaire zoomt hij in op de menselijke kant van het onderzoek; wat drijft de rechercheurs en de Officieren van Justitie om aan dit omvangrijke onderzoek te werken?

Ewout krijgt hiertoe unieke toegang om belangrijke momenten tijdens het onderzoek te mogen filmen. “De zaak Nicky Verstappen is een heftige zaak, waarbij de ouders al jaren wachten op antwoorden. Ik heb de unieke kans gekregen om de afgelopen jaren de rechercheurs en Officieren van Justitie te volgen in dit intrigerende onderzoek. Zij werken iedere dag weer gedreven aan deze zaak”, aldus Genemans.

Naast de politie en het Openbaar Ministerie verlenen de ouders van Nicky Verstappen en Peter R. de Vries hun medewerking aan de documentaire. In een eerder stadium is ook de verdachte en zijn advocaat ingelicht over de documentaire die in de maak is.

De zaak Nicky Verstappen: achter de schermen bij het politieonderzoek is geproduceerd door No Pictures Please. Deel 1 is zondag 29 november te zien om 21.15 uur bij RTL 4. Deel 2 volgt op maandag 30 november om 20.30 uur bij RTL 4.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen