Tim Hogenbosch exclusief verbonden aan KRO-NCRV
vrijdag 27 augustus 2021

Tim Hogenbosch exclusief verbonden aan KRO-NCRV

Tim Hogenbosch zal de komende jaren exclusief programma’s maken voor KRO-NCRV waarin duurzaamheid en aandacht voor de natuur en dieren centraal staan. De presentator van Beestenbrigade en Missie Voelspriet staat voor een spannende periode met nieuwe programma’s die volop in ontwikkeling zijn. Alles om de jonge kijkers zijn liefde voor de natuur over te brengen.

Op dit moment is hij druk bezig met een nieuwe reeks van het Televizier-Ster winnende kleuterprogramma Beestenbrigade, waarin kinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met dierenwelzijn en natuurbehoud. Tim gaat met zijn brigade weer op diverse missies: zo hebben ze zich ingezet voor de wilde bij, de kustvogels, de geelbuikvuurpad en de otters. Bovendien hebben ze geholpen bij een opvang voor ooievaars, een speeltuin voor stadshonden gemaakt en in de weilanden gezocht naar reekalveren voordat de boer ging maaien.

Ook komen er vijf nieuwe afleveringen van de 3D podcast Missie Voelspriet waarin hij met NPO Radio 2-dj Emmely de Wilt spannende avonturen beleeft met Nederlandse insecten. Dit seizoen duiken Tim en Emmely in de Hollandse waterwereld. Hier maken ze onder andere kennis met rioolvlieg Servaas Pompe de Bruinston, gespeeld door cabaretier Stefano Keizers, en zadellibelle Wessel, gespeeld door singer-songwriter Lucky Fonz III. Daarnaast is Tim druk bezig met het ontwikkelen van een nieuwe avontuurlijke spelshow voor kleuters waarin hij de kinderen spelenderwijs iets leert over dieren en natuur. Zijn de kinderen net zo snel, behendig of slim als een dier?

Tim is enthousiast over wat er allemaal aan zit te komen: “Ik breng kinderen graag de liefde voor dieren en natuur bij door ze lekker buiten te laten zijn en vies te laten worden. Samen met KRO-NCRV wil ik op een positieve manier een steentje bijdragen aan natuurbehoud. Ik kan niet wachten om al deze mooie programma’s te kunnen laten zien.”

Peter Kuipers, directievoorzitter KRO-NCRV kijkt uit naar de komende jaren met Tim: “Ik zie erg uit naar de samenwerking met Tim. Het is bewonderenswaardig hoe hij niet alleen de jeugd, maar ook een volwassen doelgroep inspireert om te genieten van de natuur”.

Nieuwe afleveringen van Beestenbrigade verschijnen vanaf maandag 4 oktober (dierendag) bij KRO-NCRV op NPO Zappelin. Ook komen er vijf nieuwe afleveringen van Missie Voelspriet, te beluisteren vanaf 4 oktober via de bekende podcastkanalen.

Bron: KRO-NCRV/BM
Foto: Suzanne Heikoop/KRO-NCRV

Bericht delen