Dinsdag 16 januari 2018

Talpa maakt Bijdehandjes voor SBS 6

In Bijdehandjes draait alles om ontwapenende, eerlijke, brutale en schattige kinderen tussen de vijf en tien jaar oud. Kinderen hebben een andere kijk op de wereld, vol verwondering en onschuld. Jeroen van Koningsbrugge kan hier als geen ander in meegaan en voelt zich tijdens de opnames weer kind.

Van Koningsbrugge plaatst de kinderen op een voetstuk, gaat met ze in gesprek, zet ze voor duivelse dilemma’s en stelt ze pittige levensvragen. Hij geniet er met volle teugen van: “De kinderen laten hun fantasieën de vrije loop. Het was waanzinnig leuk om te maken, omdat ik natuurlijk zelf nog een kind ben. In de wereld van onze bijdehandjes is echt alles mogelijk. Er komen dan ook allerlei onderwerpen aan bod: verliefd zijn en verkering, de dood en het wereldnieuws. Iedereen is ooit kind geweest, dus iedereen kan zich erin herkennen.”

De kinderen praten met hun toekomstige-ik, liggen aan de leugendetector, houden een spreekbeurt over hun favoriete onderwerp, vertellen over hun relatie of belanden in een interview met Van Koningsbrugge.

Bijdehandjes, geproduceerd door Talpa, is vanaf 5 februari elke vrijdagavond om 22.00 uur te zien bij SBS 6.

Bron: SBS Broadcasting/Broadcast Magazine

Bericht delen