Woensdag 17 januari 2018

Sonja Barend Award voor Humberto Tan

Voor zijn interview met vier overlevenden van de aanslag op het Parijse theater Bataclan heeft Humberto Tan de Sonja Barend Award gewonnen. Volgens een grote meerderheid van de vakjuryleden was het aangrijpende gesprek in RTL Late Night het beste interview van het afgelopen televisieseizoen.

“Humberto Tan is altijd op zijn best met niet-bekende Nederlanders die hij optimaal op hun gemak weet te stellen”, vond Hans Beerekamp (NRC Handelsblad): “Dit was het tv-gesprek van het jaar, maar er waren er meer van Tan die in de top vijf zouden zijn geëindigd.”

RTL Late Night-presentator Humberto Tan was dit jaar een van de tien genomineerden voor de achtste editie van de prestigieuze interviewprijs van de VARAgids. Alle genomineerde interviewers kregen dit jaar punten van de vakjury. Naast de winnaar sprongen vier interviews er volgens de juryleden bovenuit.

Een verdienstelijke tweede plek was er dit jaar voor Tijs van den Brink, die voor Adieu God een onverwacht open gesprek voerde met bioloog/publicist Midas Dekkers. Twan Huys scoorde goed met zijn kritische ondervraging van Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen in Nieuwsuur. Ook Hanneke Groenteman kreeg waardering voor haar openhartige interview met Johan Cruijff voor Sterren op het doek. Voor Jeroen Pauw, de afgelopen twee jaar winnaar van de Sonja Barend Award, waren er opnieuw veel complimenten van de vakjury.

Het is de achtste keer dat de Sonja Barend Award is uitgereikt. De eerdere winnaars zijn Matthijs van Nieuwkerk, Clairy Polak, Twan Huys, Mariëlle Tweebeeke, Coen Verbraak en twee keer Jeroen Pauw.

Alle interviews zijn nog te zien op www.sonjabarendaward.nl.

Bron: VARAgids/Broadcast Magazine

Bericht delen