Site NPO heeft HD, maar wel betaald
Woensdag 17 januari 2018

Site NPO heeft HD, maar wel betaald

Al jaren is er kritiek op de beeldkwaliteit van de NPO. Waar Netflix en YouTube zelfs volop experimenteren met 4K (vier keer HD), bleef de uitzending gemist site van de publieke omroep steken op een lagere kwaliteit. Daar komt nu verandering in, met de komst van een nieuwe website en een abonnementsmodel. Maar daar moet wel voor worden betaald, meldt de site van de NOS.

Voor 2,95 euro per maand kun je via npo.nl en de apps films en tv-programma’s en series in HD bekijken. Volgens woordvoerder Arthur Schuitemaker gaat het om 1080p, dat is full HD. Daarnaast belooft de omroep dat je voor dat geld ook oudere seizoenen van programma’s kunt terugkijken. Het is niet mogelijk om de zenders in HD-kwaliteit te live te streamen. Volgens de NPO zou de abonnementsprijs dan omhoog moeten en dat wil de omroep niet, aldus nos.nl.

“Dat betekent dat als er een nieuw seizoen van Penoza en Flikken Maastricht beschikbaar komt, betalende kijkers ook voorgaande seizoenen kunnen zien,” zegt Schuitemaker. Het is niet zo dat bepaalde programma’s of series exclusief beschikbaar komen voor betalende gebruikers. Volgens de NPO moeten ze hier geld voor vragen omdat het terugkijken van oudere seizoenen extra geld kost. “Daar moeten we aanvullende rechten voor betalen.”

Naast de betalende versie biedt de omroep ook nog NPO Start aan, dat wel gratis is. Na het aanmaken van een account op npo.nl kun je bijvoorbeeld op het ene apparaat beginnen met kijken en op een ander apparaat het programma afkijken. Bij YouTube en Netflix is dat al mogelijk. Voor 7,95 euro per maand kun je gebruikmaken van NLziet. Voor dit bedrag krijg je NPO Plus en het aanbod van de RTL- en SBS-zenders.

Bron: NOS

Bericht delen