Dinsdag 16 januari 2018

SGP wil kannibalisme op tv verbieden

De SGP wil dat tv-programma’s waarin kannibalisme voorkomt, verboden worden en wil dat de wet hierop wordt aangepast. SGP-kamerlid Dijkgraaf vindt het namelijk “van de zotte dat de Nederlandse belastingbetalers mee betalen aan een programma waarin kannibalisme wordt gepleegd”. Dijkgraaf zegt dat naar aanleiding van het in december uitgezonden BNN-programma Proefkonijnen. In dat programma aten presentatoren Dennis Storm en Valerio Zeno elkaars vlees.

“Dat presentatoren van gekkigheid niet meer weten wat ze moeten doen is tot op zekere hoogte hun eigen zaak, maar dat zoiets betaald wordt met belastinggeld is gewoon belachelijk”, zegt Dijkgraaf. “Van een omroep die gefinancierd wordt uit de publieke middelen mag je enig niveau en kwaliteit verwachten. Met de beste wil van de wereld kan ik kannibalistische praktijken daar niet onder scharen.”

Al eerder stelde het CDA hierover vragen aan minister Van Bijsterveldt. De minister verklaarde ‘geen oordeel’ te hebben over het programma. De SGP vindt dit te makkelijk, de Grondwet bepaalt dat de vrijheid van meningsuiting ver gaat, maar nooit grenzeloos is. Zeker bij programma’s van de publieke omroep zou volgens de SGP in de Mediawet best een minimum aan eisen kunnen worden opgenomen wat betreft fatsoen en goede zeden. Ook wil de SGP van het kabinet weten hoe het strafrechtelijk precies zit met kannibalisme. De vraag is natuurlijk of het vaker voor zal komen dat Nederlandse presentatoren elkaars vlees zullen opeten.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen