Dinsdag 16 januari 2018

Ruven maakt film over Joran van der Sloot

Op Aruba is de afgelopen maanden in het diepste geheim door regisseur Paul Ruven een speelfilm over Joran van der Sloot opgenomen. Robert de Hoog en Hanna Verboom spelen de hoofdrollen in de Engelstalige rolprent Me & Mr Jones die begin 2011 in première gaat.

Paul Ruven (bekend als de regisseur van Filmpje!) schreef samen met Marian Batavier het filmscenario van Me & Mr Jones. Het resultaat is een fictief verhaal over een undercoverjournalist (De Hoog) die vijf jaar na de verdwijning van Natalee Holloway naar het Amerikaanse meisje op zoek gaat. De reporter hoopt een doorbraak te forceren door bij de belangrijkste verdachte, Joran van der Sloot, in te breken en dan een schokkende ontdekking te doen. Verboom speelt een terminaal zieke vrouw die samenwerkt met de journalist.

De film is tussen april en juni op Aruba gedraaid. Regisseur Ruven had geen ruchtbaarheid gegeven aan de opnames, omdat het onderwerp op het eiland, waar Holloway in mei 2005 verdween, nog altijd gevoelig ligt. Tijdens het draaien kwam Van der Sloot echter opnieuw in het nieuws.

Ditmaal omdat hij wordt verdacht van de moord op de 21-jarige Stephany Flores Ramírez in Peru, waarvoor hij momenteel vast zit in de Miguel Castro Castro-gevangenis in Lima. Ook deze zaak is in Me & Mr Jones verwerkt.

Bron: De Telegraaf

Bericht delen