Dinsdag 16 januari 2018

Ruim 2,4 miljoen kijkers voor portret Beatrix

2.410.000 mensen hebben zondagavond gekeken naar een documentaire over koningin Beatrix, uitgezonden door de NOS. Beatrix, portret van een koningin belandde daarmee op de tweede plek van de Dag Top 25 van de Stichting KijkOnderzoek.

Met 2.541.000 kijkers was het NOS Journaal van 20.00 uur het best bekeken programma van zondag.

De avond voor de troonswisseling, maandag 29 april, wordt de Afscheidsrede van koningin Beatrix om 20.30 uur gelijktijdig uitgezonden bij de NOS, RTL 4 en SBS 6. Op Nederland 1 zal de NOS tot 22.15 uur vanuit de tijdelijke NOS-studio op de Dam in Amsterdam uitzenden. Astrid Kersseboom en Rob Trip kijken met diverse gasten terug op de regeerperiode van koningin Beatrix. Bovendien wordt gedurende de avond geschakeld naar onder meer het Rijksmuseum, waar op dat moment het afscheidsdiner van de koningin gaande is, en naar het Centraal Station in Amsterdam en andere plekken in het land waar de voorbereidingen op de ‘grote dag’ in volle gang zijn.

RTL 4 zendt tot 22.40 uur Ik Hou Van Beatrix uit, een variant op Ik Hou Van Holland. ‘Teamcaptains Jeroen van Koningsbrugge en Guus Meeuwis zorgen er samen met Peter van der Vorst, Sandra Schuurhof, Daphne Deckers, Najib Amhali en Ireen Wüst voor dat deze avond één groot Oranje-spektakel wordt’, aldus RTL.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen