Dinsdag 16 januari 2018

RTL-weerman begint Ecoland.tv

Ecoland.tv, initiatief van RTL-weerman Reinier van den Berg, begint morgen met uitzenden. Via internet is een live verslag te zien van de 59ste editie van de Nationale Viering Boomfeestdag in Almere. Stapsgewijs wil Ecoland.tv uitgroeien tot een volwaardige tv-zender die de kijker op een positieve manier wil betrekken bij het verduurzamen van de samenleving.

In de loop van april komt de zender met een dagelijks energie weerbericht, waarin het accent ligt op de op te wekken hoeveelheid zonne- en windenergie. De naam van de zender verwijst naar economie en ecologie. In de visie van Ecoland.tv kunnen die twee in harmonie naast elkaar bestaan en elkaar zelfs versterken.

De start van de zender wordt mogelijk gemaakt dankzij financiële support van Staatsbosbeheer, die met deze zender een kans ziet om de burger te bereiken met haar missie. De Boomfeestdag is een dochterorganisatie van Staatsbosbeheer. Samen met 500 Almeerse kinderen planten Prinses Laurentien, directeur en oprichter Missing Chapter Foundation, Staatssecretaris Sharon Dijksma, burgemeester Annemarie Jorritsma, D’66 prominent Stientje van Veldhoven, Commissaris van de Koning Leen Verbeek, Boomfeestdag-voorzitter Onno Hoes en dijkgraaf Hetty Klavers de traditionele Bomencirkel van dit nationale evenement.

Jamai Loman, Boomfeestdag-ambassadeur, presenteert het programma samen met Luc Weegels. De uitzending begint om 10 uur en duurt tot half 3.

Bron: ecoland.tv/Broadcast Magazine

Bericht delen