Dinsdag 16 januari 2018

RTL Telekids wordt RTL Telekerst

RTL Telekids wordt na het vertrek van Sinterklaas omgedoopt tot RTL Telekerst. In aanloop naar de kerstvakantie en tijdens de kerstdagen is niet alleen de programmering in kerstsferen. Zelfs de url www.telekids.nl wordt veranderd in www.telekerst.nl.

Vanaf vrijdag 11 december is elke doordeweekse middag rond 16 uur de zesdelige familieserie Waar is Santa? te zien. In deze muzikale serie worden vier kinderen uitgenodigd voor een ritje in de slee met de Kerstman.

Zowel op eerste als op tweede kerstdag kunnen kinderen kijken naar kerstfilms.
Zo staan op eerste kerstdag de korte films Hoops & Yoyo verpesten Kerstmis en Een Elfenverhaal geprogrammeerd, gevolgd door de speelfilms De Sneeuwkoningin en 12 Dogs of Christmas. Op 26 december kunnen kinderen vanaf 7.10 uur kerst opsnuiven met de korte films Ondeugende Kerstlijst en Verschrikkelijke Kerst en de speelfilms Op Zoek naar de Kerstman en de humoristische film Space Chimps.

Via www.telekerst.nl en de Telekids-pagina’s op Facebook en Instagram loopt vanaf maandag 7 december een speciale Telekerst-actie. Op de redactie van Telekids staat een lege kerstboom. Alle kinderen van Nederland wordt gevraagd een zelf geknutseld kerstversiersel voor in de boom op te sturen.

Elke dag post het Telekids-team op Facebook en Instagram een nieuwe foto van de boom, met daarin de nieuwe met de post binnengekomen knutsels. Zo kunnen kinderen meteen zien of hun zelfgemaakte kerstbal, piek of slinger al is aangekomen. Aan de actie is een prijsvraag verbonden.

Op oudejaarsavond zendt RTL Telekids De Nationale Opblijfavond uit op het digitale kanaal van KPN, Ziggo, Kabel Noord en Caiway. Patrick Martens en Keet! zorgen er voor dat alle kinderen van Nederland opblijven, zodat ze het vuurwerk kunnen zien.

Bron: RTL Nederland/Broadcast Magazine

Bericht delen