Europa League nog drie jaar bij RTL en FOX Sports
donderdag 7 juni 2018

Europa League nog drie jaar bij RTL en FOX Sports

De UEFA Europa League blijft tot en met 2021 te zien bij RTL 7 en via zijn online platforms. Ook FOX Sports verlengde het contract met drie jaar.

Het gaat om de uitzendrechten van zowel 25 live wedstrijden als de samenvattingen van alle overige UEFA Europa League wedstrijden. In de eerste tien speelrondes worden per avond de twee meest in het oog springende wedstrijden live uitgezonden op RTL 7, daarna is er nog één live wedstrijd per avond. In de uitgebreide samenvattingen worden de overige wedstrijden geanalyseerd. Ook FOX Sports heeft de Europa Leaguerechten weer voor de komende drie jaar. En niet alleen voor dezelfde 25 wedstrijden die RTL ook heeft, maar voor álle duels, live én samenvatting.

Sven Sauvé, CEO van RTL Nederland: “De afgelopen negen jaar zijn we met RTL 7 de vaste basisplaats geweest voor de Europa League. Omdat we veel Nederlandse clubs in deze competitie tegenkomen vond ik het van groot belang deze rechten te behouden voor het open net. Ik ben dan ook blij dat we de kijker de donderdagavond als vaste voetbalavond bij RTL 7 kunnen garanderen.”

De opzet van de UEFA Europa League blijft de komende seizoenen ongewijzigd. In totaal staan er vijftien speelronden op het programma. Het seizoen 2018-2019 start op donderdag 20 september met de groepsfase. De finale is op 29 mei 2019 in het Olympisch Stadion in Bakoe (Azerbeidzjan).

De uitzendingen rondom de live wedstrijden starten met een voorbeschouwing en worden achteraf uitgebreid geanalyseerd. Hoe het team van presentatoren en analisten eruit komt te zien wordt later bekendgemaakt.

De mannen van Voetbal Inside, die overstappen van RTL 7 naar Veronica, hoopten dat die zender naast de Champions League ook de UEFA Europa League in huis zou halen, maar dat is dus niet gelukt.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen