dinsdag 16 januari 2018

Record aantal huurtransacties op Media Park

Vastgoedontwikkelaar TCN heeft het afgelopen jaar op het Media Park in Hilversum een recordvolume aan huurtransacties gerealiseerd. In totaal verhuurde Media Park Enterprise 93.100 m². Het merendeel van deze contracten was voor meerdere jaren, met als hoogtepunt de deals met RTL Nederland voor 20.000 m² en met DutchView voor 27.000 m². Het laatste huurcontract in deze rij is dat van RTL Wentink Events: een verlenging van het huurcontract voor Studio 21 en de omringende kantoor- en bedrijfsruimtes met drie jaar, dit betreft 5.700 m².

 

Het Media Park heeft een grote transformatie ondergaan sinds TCN het park in bezit kreeg. Zo verbeterde de bereikbaarheid dankzij twee nieuwe, ruime ingangen van het park en een voetgangerstraverse die het Media Park direct verbindt met station Hilversum-Noord. Ook verdwenen de hekken rondom en creëerde TCN extra dienstverlening voor huurders op het Media Park. Op het park vestigden zich onder meer een populaire coffeecorner, een kinderdagverblijf, een fysiotherapeut en een fitness studio.

Jacco Zwerver, directeur van TCN Media Park: “De omvang van de transacties en het grote aantal tonen aan dat het Media Park een zeer gewilde vestigingsplaats is voor mediabedrijven. Wij geloven sterk in verdere groei van de media gerelateerde bedrijvigheid op het park. Ook bij de huidige staat van de economie zien we de vraag naar ruimte voor zowel traditionele als nieuwe mediabedrijven alleen maar toenemen. Het Media Park kent een gezonde mix van bedrijven die alle schakels in de media-keten vertegenwoordigen: omroepen, producenten, registratie- en uitzendbedrijven. Onder die laatste groep zowel de traditionele ‘broadcasters’ als de nieuwe ‘narrowcasters’ via internet.”

Bron: TCN Media Park

Bericht delen