Dinsdag 16 januari 2018

'Fusie tussen VARA en BNN kost arbeidsplaatsen'

VARA-voorzitter Cees Korvinus maakte gisteren bekend na anderhalf jaar te vertrekken. Hij dacht in alle rust bij de omroep te kunnen werken, maar nu er veel ontwikkelingen zijn bij de publieke omroep, stapt hij op. VARA en BNN zijn in gesprek over vergaande samenwerking en mogelijk een fusie. Zowel de Raad van Toezicht van de VARA als Korvinus vindt dat voor dit proces ‘een ander type manager’ nodig is.

“Toen ik binnenkwam, leek de publieke omroep in rustig vaarwater,” zegt Korvinus in de Volkskrant. “Ik kon aan de slag om verder te bouwen aan een grote progressieve omroep. Maar sinds de verkiezingen is de rust bij de publieke omroep verdwenen. Er moet een kwart worden bezuinigd en omroepen moeten fuseren. Ik heb er niet voor doorgeleerd om het komende veranderingsproces te begeleiden in een zo complexe organisatie als een omroep, voert de voorzitter aan. Ik ben jurist. Ik kan veel, maar niet alles. De correctheid gebiedt om nu te gaan.”

“Een eventuele fusie tussen VARA en BNN gaat arbeidsplaatsen kosten. Met mijn vertrek geef ik daarom ook een signaal af: zelfs de voorzitter is bereid om plaats te maken,” zegt Korvinus. Hij ontkent dat hij vertrekt omdat hij te weinig van de tv-wereld weet en zich op het voorzitterschap van een omroep heeft verkeken. “Het heeft veel moeite gekost om voor mezelf te concluderen: je moet gaan in het belang van de organisatie.”

Bron: Mediajournaal/Broadcast Magazine

Bericht delen