ProRail doet aangifte tegen Geert Mak wegens spoorlopen
maandag 30 december 2019

ProRail doet aangifte tegen Geert Mak wegens spoorlopen

ProRail doet aangifte tegen schrijver en presentator Geert Mak wegens spoorlopen. Dat deed hij in zijn programma In Europa. Ook vraagt de spoorbeheerder de VPRO om de uitzending online aan te passen en de beelden te verwijderen waarin hij over het spoor wandelt.

“Spoorlopen is verboden, hinderlijk voor het treinverkeer en bovenal levensgevaarlijk”, aldus ProRail. De organisatie wil voorkomen dat mensen Mak na gaan doen. “Het is uitermate pijnlijk dat zo’n mooi programma het verbod om over het spoor te lopen letterlijk met voeten treedt”, zegt een woordvoerder. Volgens hem liep Mak over het spoor bij Dronryp, in de omgeving van zijn eigen huis.

De VPRO zegt in een reactie zich te laat te hebben gerealiseerd dat spoorlopen niet mag zonder toestemming. Er zijn inmiddels excuses gemaakt aan ProRail. “Het doel was de serie In Europa in te leiden, dit shot leek passend. We zullen bij de online-uitzending een tekst plaatsen waarin we mensen zullen waarschuwen voor dit beeld en waarin we benadrukken dat spoorlopen verboden is”, aldus de omroep.

Bron: LC/BM

Bericht delen