Producent NewBe koopt rechten voor remake Heartbreak High
maandag 14 oktober 2019

Producent NewBe koopt rechten voor remake Heartbreak High

Producent Jeroen Koopman (35) van NewBe heeft de rechten bemachtigd voor een internationale remake van de populaire Australische serie Heartbreak High en gaat de oorspronkelijke cast benaderen. “Je wil gewoon weten of Drazic en Anita nog samen zijn.”

In de jaren negentig werd er in meer dan tachtig landen gekeken naar de perikelen op een fictieve Australische middelbare school. Lange tijd was Heartbreak High het grootste content-exportproduct van Australië. Ook Koopman had een nostalgisch gevoel bij de serie en kwam eerder dit jaar op het idee om de rechten voor een internationale remake te krijgen. Dat was niet zo makkelijk. Het was een hele zoektocht om erachter te komen wie de rechten had, want producent Ben Gannon was in 2007 overleden.

“De rechten zijn sindsdien in handen van zijn partner Brian Abel, die in Londen woont. Maar de dag dat wij een mail stuurden dat we interesse hadden in de rechten, meldde zich ook een andere geïnteresseerde”, zegt Koopman. Abel koos uiteindelijk voor NewBe en zal als creatief consultant meewerken aan de remake. Ook Mike Jenkins, uitvoerend producent en regisseur van de oorspronkelijke serie, zal bij de remake betrokken zijn. “We anticiperen erop dat de remake nog beter wordt dan het origineel”, laat Abel in een reactie weten.

Koopman kan het zelf bijna nog niet geloven. “Het is een eer om iets te mogen doen met de serie die zo belangrijk voor me was toen ik een tiener was. Ik herinner me nog hoe ik na school op de fiets naar huis racete om Heartbreak High te kunnen kijken. Het voelt heel speciaal om de serie terug te brengen voor een nieuwe generatie kijkers.”

Hij gaat nu de oorspronkelijke castleden benaderen. “We willen eigenlijk een soort reünie maken: hoe is het nu met? En dan zullen we ernaast nieuwe karakters en verhaallijnen introduceren, zodat het een serie wordt die ook voor een nieuwe jonge doelgroep aantrekkelijk is.”

Bron: RTL Z/BM

Bericht delen