Dinsdag 16 januari 2018

Premières, prijzen en docu's op IDFA

Amsterdam staat vanaf woensdag twaalf dagen in het teken van de beste documentaires uit binnen- en buitenland. Tijdens de 23e editie van het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) gaan 84 documentaires in première, worden negen prijzen uitgereikt en zijn in totaal 280 films te zien. De Nederlandse documentaire Stand van de sterren opent woensdagavond het jaarlijkse festival.

Naast films staan ook masterclasses, workshops, debatten en lezingen op het programma. In de hoofdstedelijke club Escape ontvangt Daphne Bunskoek elke avond festivalgasten in haar talkshow. Vrijdag 26 november worden de prijzen van het festival uitgereikt. Onder meer de beste Nederlandse documentaire en beste studentenfilm worden onderscheiden. Nieuw dit jaar is de competitie Green Screen; een selectie van documentaires over duurzaamheid.

In het competitieprogramma voor beste lange documentaire zijn vijftien films opgenomen, waaronder de twee Nederlandse producties Stand van de sterren (Leonard Retel Helmrich) en This is my Picture When I Was Dead (Mahmoud Al Massad).

Het IDFA vindt plaats tot en met 28 november in meerdere bioscopen in Amsterdam.

Bron: Omroep Brabant

Bericht delen