Politieonderzoek naar schietincident film Rust gaat door ondanks schikking
donderdag 6 oktober 2022

Politieonderzoek naar schietincident film Rust gaat door ondanks schikking

De politie benadrukt dat de schikking, die woensdag is getroffen tussen de makers van de film Rust en de familie van de overleden cameravrouw Halyna Hutchins, geen invloed heeft op het lopende politieonderzoek. ‘Niemand staat boven de wet’, laat de politie weten.

In oktober vorig jaar nam acteur Alec Baldwin op de set van Rust een scène op in een kerk. Hierbij moest hij een pistool richting de camera trekken. Toen het wapen plotseling afging, werd cameravrouw Halyna Hutchins dodelijk geraakt. Regisseur Joel Souza raakte gewond.

De politie startte vervolgens een onderzoek. Woensdag werd bekend dat de nabestaanden van de cameravrouw en de makers van de film een schikking hebben getroffen. Eerder klaagden ze Baldwin en andere producenten van de film aan wegens nalatigheid. Deze zaak is volgens de familie nu afgehandeld.

“Ik verwijt niemand iets, geef niemand de schuld”, zegt Matthew Hutchins, de echtgenoot van Halyna. “Iedereen is ervan overtuigd dat het een vreselijk ongeluk was.”

Baldwin kan alsnog vervolgd worden
Ook werd bekend dat de opnames van de film in januari worden hervat. Toch zal het onderzoek van de politie ook doorlopen. “De aangekondigde schikking heeft geen invloed hierop”, laat een woordvoerder van de politie weten.

“De schikking is onderling getroffen en heeft alleen financiële gevolgen. Als uit het onderzoek blijkt dat de wet is overtreden, dan kan er alsnog een arrestatie plaatsvinden. Niemand staat boven de wet.”

Daarmee is dus niet uitgesloten dat bijvoorbeeld acteur Alec Baldwin alsnog wordt vervolgd. Hij beweert dat hij niet wist dat hij een geladen pistool in handen kreeg op de set van Rust.

Uit onderzoek van de autoriteiten bleek eerder dat de dood van Halyna Hutchins voorkomen had kunnen worden. De makers zouden “duidelijk onverschilligheid” hebben getoond in de omgang met vuurwapens op de set.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen