Woensdag 17 januari 2018

Pathé behaalt beste speelweek ooit

Het matige zomerweer leidt tot grote drukte bij Pathé. Ruim 450.000 mensen bezochten de afgelopen filmweek een bioscoop van Pathé of CineMec. Dat is het hoogste bezoekersaantal ooit in een zomervakantie en de beste speelweek van 2016 tot nu toe.

Pathé Arnhem, Pathé Breda en Pathé Maastricht vestigden weekrecords.

In totaal trokken de 22 Pathé-bioscopen de afgelopen week 415.981 bezoekers. Inclusief de drie CineMec bioscopen, onderdeel van de Pathé-groep, waren het zelfs meer dan 453.000 bezoekers. Dat betekende niet alleen de beste speelweek in een zomervakantie ooit, maar ook de beste speelweek van 2016 tot nu toe.

Traditioneel leveren familiefilms een grote bijdrage aan bezoekcijfers in vakantieperiodes. Al vanaf tien uur ’s ochtends stromen de bezoekers binnen voor Pathé Kids Zomerbios met onder meer Finding Dory, De GVR, Ice Age: Collision Course en Meester Kikker.

Komende week gaat de laatste Pathé Kids Zomerbios-film in première: Huisdiergeheimen. De voorpremières trokken bij Pathé en CineMec al ruim 63.000 bezoekers, wat een indicatie is voor een grote zomerhit.

Bron: Pathé/Broadcast Magazine

Bericht delen