Dinsdag 16 januari 2018

Opnieuw forse boete voor TROS

Het Commissariaat voor de Media heeft de TROS een boete van 60.000 euro opgelegd voor niet-toegestane reclame in een uitzending van De Lotto Sport Awards, dat de omroep vorig jaar op de buis bracht. Het programma bevatte volgens het Commissariaat te veel verwijzingen naar de Lotto. Het CvdM heeft dit besluit al een maand geleden genomen, maar pas nu bekend gemaakt.

De TROS zegt dat producent Niehe Media deze elementen zonder medeweten op het laatste moment heeft toegevoegd. Dat bevestigt Niehe Media. De band werd niet voor uitzending gescreend. De TROS heeft reeds vele boetes van het Commissariaat moeten voldoen, onder meer voor de uitzendingen van Bibaboerderij, sluikreclame voor de Sponsorloterij en de organisatie van talrije artiestencruises.

De nieuwe boete voor de TROS is koren op de molen voor de eigenaren van de muziekzender TV Oranje, meldt Totaal TV. Enkele maanden geleden heeft deze muziekzender minister Van Bijsterveldt verzocht de uitzendvergunning van de TROS in te trekken, onder meer wegens concurrentie van de muziekzender Sterren.nl, die ongeveer hetzelfde programma-aanbod heeft als TV Oranje.

Directeur Gerard Ardesch onderbouwde het verzoek aan de minister door te stellen dat de TROS zich te vaak aan het dienstbaar maken van winst voor derden schuldig heeft gemaakt. Ardesch heeft  laten weten dat hij de minister op de nieuwe boete voor de TROS zal attenderen. “Dit ter ondersteuning van ons eerdere intrekkingsverzoek waarover de bewindsvrouw nog niet beslist heeft.”

Sterren.nl is inmiddels door de NPO opgenomen in de lijst van themakanalen die in april 2012 zullen verdwijnen. De zender zal dan alleen nog op internet te volgen zijn, en niet meer bij kabelmaatschappijen.

Bron: Broadcast Magazin/Totaal TV

Bericht delen