Dinsdag 16 januari 2018

NTR viert tien jaar KORT!

De NTR viert tien jaar KORT!. Het jaarlijkse programma van tien korte films beleeft dit jaar de tiende editie en dat wordt gevierd met een marathonuitzending op Nederland. Films die gemaakt door jonge en gevestigde, talentvolle makers met een goed idee zoals Esther Rots, Lodewijk Crijns, Johan Kramer, Dick Maas en Erwin Olaf. KORT! heeft in tien jaar een aantal belangrijke internationale prijzen in de wacht gesleept waaronder de Gouden Beer voor Hanro Smitsman met Raak en de Zilveren Beer voor Karin Junger met Vet!

Vanavond zijn de tien korte films van tien minuten te zien. Deze films gingen tijdens het filmfestival van 2009 in première en zijn nu voor het eerst op televisie te zien. Isolde Hallensleben presenteert de televisieuitzending, vanaf het filmfestival, waarin de tien films afgewisseld worden met gesprekken met de makers, waaronder Gouden Kalf winnaar Marinus Groothof.

Zaterdag staat Nederland 2 in het teken van de korte film. In een nachtelijke live uitzending van bijna negen uur wordt de korte film op een podium geplaatst. Presentator Isolde Hallensleben neemt met een aantal kenners, waaronder regisseur Martin Koolhoven, het fenomeen korte film onder de loep. Ook laat ze veel korte films zien. Het publiek praat in deze nacht online via www.dekortefilm.nl en via Twitter mee over de films.  

Bron: NTR/Broadcast Magazine 

Bericht delen