Article header image

NTR Mediaprijs 2013 voor De Hobby

Stefan Mandersloot, Naomi Martopawiro en Rafaa Ismael van de Willem de Kooning Academie in Rotterdam hebben de NTR Mediaprijs 2013 gewonnen met hun film De Hobby.

De winnende productie focust op fotografie als hobby van leden van het koningshuis. “Wij verwachten nog veel te horen van dit stel makers”, aldus juryvoorzitter Maya Schepers. De bekendmaking was donderdag in Filmtheater Hilversum.

De tweede prijs ging naar De Koninklijke Droom van Bart Aaldering van het Rijn IJssel College uit Arnhem. “Een prachtige animatie die speelt met herkenbare clichés”. Er wordt heel veel verteld in 1 minuut. Maar historisch is het niet helemaal juist volgens jurylid Floris Meens, historicus en docent Cultuurgeschiedenis aan o.a. HKU en ArtEZ, Zwolle: “Want de koning schrijft zelf geen troonrede.”

De aanmoedigingsprijs ging naar Voorbereiding voor de Keuze van Tommy Huynh, ook van het Rijn IJssel College. “Een plezier om naar te kijken”. Het eerste deel is een combinatie van game en video. “Goed geacteerd, het ziet er prachtig uit”, aldus de jury.

De NTR Mediaprijs werd dit jaar in samenwerking met Holland Doc 24 uitgereikt. Alle twaalf genomineerde films zijn op dit kanaal vertoond. Voor het eerst sloot de NTR Mediaprijs aan bij de Maand van de Geschiedenis. Daarom was ook voor hetzelfde thema, ‘Vorst en Volk’, gekozen.

Bron: NTR/TV Visie

Bericht delen