Article header image

NOS brengt langere zomerjournaals

Wat begon als een experiment in 2001, is elf jaar later een niet meer weg te denken aanvulling op de zomerse programmering van de NOS. Vanaf aanstaande maandag zijn de NOS Journaals in de ochtend weer langer met extra ruimte voor de kranten, het vakantieweer en de zomercolumn.

Het (sport)nieuws uit binnen- en buitenland blijft de rode draad in de langere uitzendingen op doordeweekse dagen tussen 07.00 en 09.00 uur op Nederland 1 en 2. Tot en met vrijdag 2 september is er daarnaast extra ruimte voor het Europese vakantieweer en voor een overzicht van de ochtendkranten.

Ook de zomercolumn – sinds 2007 een vertrouwd onderdeel – komt terug. In eerste instantie waren het alleen de buitenlandcorrespondenten van de NOS die bij toerbeurt een column maakten. Met behulp van de camera deden zij op persoonlijke wijze verslag van een onderwerp dat in hun land speelde. Met groot succes, want de columns leverden veel reacties op van het publiek. Daarom zijn de columns ook deze zomer weer te zien in de ochtendjournaals. Net als vorig jaar worden deze ook gemaakt door verslaggevers in eigen land.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen