Dinsdag 16 januari 2018

Nieuwe straatnamen op Media Park

Op het Media Park in Hilversum zijn maandag 22 nieuwe straatnamen onthuld. Daartoe behoren het Wim T. Schippersplaatsje, de Barend en Van Dorpweg en de Sonja Barendlaan. Het is een initiatief van Media Park Beheer en de gemeente Hilversum.

In april werd al aangekondigd dat er ook een Bart de Graaffweg en een André van Duin Boulevard komen.

Actrice Hetty Blok krijgt een weg, acteur Rijk de Gooyer een steeg, acteur Johnny Kraaijkamp senior een plantsoen, Joop van den Ende een plein en regisseur Leen Timp een rotonde. John senior, Linda, John en Johnny delen samen de Familie De Mollaan. Ook zijn er straatnaambordjes gemaakt voor de Koos Postemalaan, de Piet Römerlaan, de Willem Ruisweg en het Mart Smeetspad.

“De reden waarom de straten, wegen nu zijn vernoemd heeft ook een praktische aanleiding,” aldus Jacco Zwerver, Directeur van Media Park Beheer. “Het park is inmiddels zo groot en zeker ook de samenstelling is sterk gewijzigd de afgelopen jaren, meer divers geworden, met de komst van nieuwe media en social media. Daarom was de vermelding ‘Sumatralaan 45’ (tot voor kort dus de enige en officiële straatnaam voor het gehele Media Park) ook niet meer van deze tijd,” zo zegt Zwerver.
Burgemeester Pieter Broertjes: “Voor Gemeente Hilversum en Media Park Beheer is veiligheid ook van groot belang. Hulpdiensten kunnen nu aan de hand van de nieuwe straatnamen sneller ter plaatse zijn. Kortom, de bereikbaarheid van dit unieke bedrijvenpark is hiermee zeer zeker verbeterd.”

Bron: Gemeente Hilversum/Media Park Beheer

Bericht delen