Nieuwe lichting BNN-VARA Academy geïnaugureerd
Woensdag 17 januari 2018

Nieuwe lichting BNN-VARA Academy geïnaugureerd

Van de 5500 geïnteresseerden in de derde jaargang van de BNN-VARA Academy, zijn er vanmiddag 24 geïnaugureerd. Zij gaan meedraaien bij programma’s als Kassa, De Nieuws BV en DWDD om ervaring op te doen en worden geschoold tijdens workshops en masterclasses op het gebied van onder andere presentatie, interviewen en multidisciplinair samenwerken.

Bij de inauguratie blikt BNN-VARA-directeur Gerard Timmer terug op zijn eigen start in de mediawereld, bij Club Veronica. “Ik kwam daar binnen met het idee dat ik voor de camera wilde werken. Uiteindelijk ontdekte ik daar dat  een plek achter de schermen mij veel beter past. Club Veronica heeft de basis gelegd voor een belangrijke verandering in mijn leven. Zonder die stap zou ik nooit samen met Bart de Graaff een omroep hebben opgericht. En zou ik nu niet op deze plek zitten.”

Timmer is ervan overtuigd dat het binnenhalen van jong talent via de Academy belangrijk is voor de toekomst van BNN-VARA en in brede zin ook voor de publieke omroep als geheel. “Deze jonge mensen brengen een nieuwe energie binnen. Dat voel je door het hele bedrijf. Ik vind het belangrijk dat dat talent hier zit. BNN-VARA is een maatschappelijke mediaorganisatie. Daarom willen we ook jongeren blijven bereiken. Deze talenten weten als geen ander hoe we dat kunnen doen. Ze zijn onze life line met de nieuwe media en hun generatie.”

Van de eerste twee jaargangen van de Academy, werken inmiddels veel mensen bij BNN-VARA, maar ook bij andere (publieke) omroepen en producenten. Projectleider Ralph Stam: “Behalve heel veel kennis, bouwen deze talenten hier aan een portfolio, ervaring en een netwerk. Van de eerste lichting, dat waren er twintig, zijn er elf bij BNN-VARA gebleven. Voor de lichting die nu start, gaan we in december kijken of er hier plek voor ze is. En is dat niet het geval, dan zijn er genoeg andere plekken in Hilversum waar ze met open armen worden ontvangen.”

Lees in het augustus–nummer van BM meer over de BNN-VARA Academy.                        

Bron: BM

Bericht delen