Dinsdag 16 januari 2018

Nederland 3 bestaat 25 jaar

Nederland 3 bestaat donderdag precies 25 jaar. Het derde net is altijd de zender geweest waar nieuwe programma’s een kans krijgen en waar experiment niet wordt geschuwd. De derde publieke zender is op maandag 4 april 1988 officieel geopend door minister Eelco Brinkman van mediabeleid.

Nederland 3 richtte zich aanvankelijk vooral op informatie, cultuur en sport. Programma’s als Kopspijkers, Spuiten en Slikken, Jiskefet, PowNews, De Wereld Draait Door, Schreeuw van de Leeuw en TV3 met Ischa Meijer gingen van start op Nederland 3. Het project TV Lab, waarin programmamakers de mogelijkheid krijgen om hun nieuwste formats te testen op televisie, is ook belangrijk voor Nederland 3. Hierdoor kregen programma’s als Rambam en de Tiende van Tijl een kans.

Nederland 3 richt zich tegenwoordig op ‘jongeren en mensen die zich jong voelen’. Het net biedt een gevarieerd aanbod, uiteenlopend van de actualiteit, muziek, reizen, human interest, talkshows en documentaires. Daarbij is vaak aandacht voor nieuwe media en het experiment.

Bron: NPO

Bericht delen