Article header image

NCRV komt met docusoap Connected

Connected is een nieuwe, wekelijkse en interactieve docusoap van de NCRV, waarin vijf vrouwen zo eerlijk en open mogelijk hun eigen leven filmen met de achterliggende gedachte: Wat betekent het om een vrouw te zijn in deze tijd?

Producent Blue Circle is een zoektocht gestart naar vijf vrouwen, variërend in leeftijd, sociale achtergrond en levensfase. De dames krijgen de beschikking over een camera en worden gevraagd elke dag heel bewust een uur te filmen: wat ze meemaken, wat ze voelen, wat ze denken en dit met het publiek te delen. Het resultaat is een blik in de levens van vijf verschillende vrouwen: confronterend, kwetsbaar, inspirerend, ontroerend maar vooral herkenbaar. Het programma is een kruising tussen documentaire, reality en drama.

Het is een interactieve serie die het publiek toelaat in de levens van echte vrouwen en het mogelijk maakt ons eigen leven te vergelijken met dat van anderen. Daarom zal Connected ook zeker morele dilemma’s oproepen en de kijker achterlaten met vragen om voor zichzelf te beantwoorden. De deelnemende vrouwen van de docusoap zijn zowel op Nederland 3, als via diverse sociale media zoals Twitter en Facebook, 24 uur per dag online te volgen. Via de sociale media gaan zij nog dieper in op hun leven en delen zij ervaringen met de kijkers, die op hun beurt weer verhalen met de hoofdpersonen kunnen delen.

Het format komt uit Israël, waar ze inmiddels bezig zijn met het derde seizoen. Daar was het volgens de producent het best scorende tv-programma in Israël ooit.

Deelnemers krijgen vanaf augustus een camera in hun bezit. Het is nog niet bekend wanneer het programma wordt uitgezonden.

Bron: WomenInc/Broadcast Magazine

Bericht delen