National Geographic komt met eigen dramaserie over Einstein
Woensdag 17 januari 2018

National Geographic komt met eigen dramaserie over Einstein

National Geographic lanceert op 23 april de dramaserie Genius, over het leven van eigenzinnige wetenschapper Albert Einstein. In de eerste dramaserie ooit van deze zender laten Geoffrey Rush en Johnny Flynn in tien afleveringen zien hoe Einstein zich ontwikkelde van een matige scholier naar het genie dat wetenschap naar een volgend niveau bracht.

Genius is geproduceerd door Brian Grazer, Ron Howard en Gigi Pritzker. Voor Oscarwinnaar (A Beautiful Mind) Howard is de eerste aflevering zijn regiedebuut voor televisie. Hij produceerde recent de docu-dramaserie Mars voor National Geographic, over de kolonisatie van de rode planeet.

Genius volgt het leven van Einstein van zijn bescheiden afkomst als rebelse denker en zijn strijd om erkenning, tot zijn wereldwijde bekendheid als genie achter de relativiteitstheorie. De serie, gebaseerd op de biografie van Walter Isaacson, ontrafelt zijn persoonlijkheid. Zo kon de bevlogen Einstein harteloos zijn in de omgang met zijn kinderen, twee vrouwen en de verschillende maîtresses met wie hij hen bedroog. Zijn vooruitstrevende filosofieën en principiële keuzes maakten zijn leven niet gemakkelijk tijdens de tweede wereldoorlog toen hij werd geconfronteerd met het toenemende antisemitisme in Europa.

Einstein wordt in de reeks vertolkt door Geoffrey Rush (Pirates of the Caribbean en The Kings Speech) en Johnny Flynn (Lovesick). Flynn portretteert de legendarische wetenschapper in zijn jonge jaren en Rush tijdens de piek van zijn carrière. Emily Watson (The Theory Of Everything en War Horse) speelt de rol van Elsa, Einsteins zijn tweede vrouw. 

Bron: National Geographic/BM

Bericht delen