dinsdag 16 januari 2018

Namen BN’ers Nationale IQ Test 2016 bekend

Vijf publieksvakken, 50 IQ vragen, Beau van Erven Dorens en Jeroen van Koningsbrugge als presentatieduo en acht BN’ers, dat zijn de ingrediënten voor de eerste Nationale IQ Test bij RTL 4. RTL maakt de namen bekend van de acht BN’ers die op televisie hun IQ durven te laten testen.

De Nationale IQ Test 2016 is zaterdagavond 2 januari te zien vanaf 20.00 uur.

Dit jaar wagen deze bekende Nederlanders zich aan de test: Klaas van der Eerden (cabaretier en televisiepresentator), Linda Hakeboom (presentatrice van o.a. Rambam), Diederik Jekel (wetenschapsjournalist), Manon Meijers (stylist en presentatrice), Jeroen Nieuwenhuize (Radio 538 dj), Henk Schiffmacher (tatoeëerder, schrijver, kunstschilder), Marianne Vos (olympisch kampioen wielrennen) en Géza Weisz (acteur).

Naast deze acht bekende Nederlanders maken ook vijf publieksgroepen De Nationale IQ Test 2016. Dit jaar zijn dat de blondjes, de personal trainers, de juffen, de advocaten en Real Men oftewel echte mannen die werken met hun handen.

Beau van Erven Dorens en Jeroen van Koningsbrugge presenteren samen de Nationale IQ test 2016. Voor het eerst sinds het bestaan van de Nationale IQ Test onderwierpen de presentatoren, voorafgaand aan de live-uitzending, zich ook aan de test. Beiden scoorden een bovengemiddeld IQ, Beau behaalde een IQ van 119, Jeroen een IQ van 125.

In 2012 haalde Dolores Leeuwin, bekend van Het Klokhuis en Het Sinterklaasjournaal de hoogste score bij de BN’ers met 159 IQ-punten, Judoka Mark Huizinga scoorde 142 in 2010 en Rob Oudkerk 137 in 2002. In 2007 ging de twijfelachtige eer van de laagste score naar Bonnie St. Claire. Zij scoorde ‘slechts’ een IQ van 52.

De kijker kan de Nationale IQ Test meespelen via de RTL XL app. Het is wel belangrijk dat de laatste versie van de app is geïnstalleerd. Ieder gezinslid kan spelen op zijn eigen device. De app is beschikbaar op alle iOS en Android smartphones en tablets. De RTL XL app is inmiddels geïnstalleerd op ruim 4 miljoen telefoons en tablets.

Bron: RTL Nederland/Broadcast Magazine

Bericht delen