dinsdag 16 januari 2018

Meer aandacht voor Paralympische Spelen bij NOS

De Paralympische Spelen krijgen bij de NOS meer aandacht dan ooit tevoren, zowel op televisie als op internet. Vanaf 27 augustus worden dagelijks twee televisieprogramma’s gewijd aan de Olympische Spelen voor gehandicapten, gepresenteerd door Herman van der Zandt. Verder biedt NOS.nl de mogelijkheid om de Paralympische sporten via live-streams te volgen. De site-bezoeker kan zelf bepalen waar hij naar wil kijken. Ook de openings- en de slotceremonie zijn op NOS.nl van begin tot eind rechtstreeks te zien.

Een ‘paralympische’ avond begint om 19.00 uur op Nederland 1 met een live magazine vanuit het Paralympisch Holland Huis in Londen. Op de eerste drie dagen is in deze uitzending een drieluik te zien over de succesvolle rolstoeltennister Esther Vergeer. Verder ging verslaggever Marcel Goedhart op bezoek bij enkele oud-Paralympische sporters, met wie hij terugkijkt op hun Olympische carrière.

Rond elf uur is iedere sportdag een uitzending op Nederland 3 met de hoogtepunten van de belangrijkste wedstrijden van die dag. De nadruk ligt op de sportieve verrichtingen van de Nederlandse deelnemers in Londen.

De Paralympische Spelen vinden van woensdag 29 augustus tot en met zondag 9 september plaats in Londen, een kleine twee weken na afloop van de Olympische Zomerspelen. Nederland is met een equipe van een kleine honderd sporters vertegenwoordigd.

Born: NOS

Bericht delen