Margit Balogh wordt hoofdredacteur documentaires EO
vrijdag 5 juli 2019

Margit Balogh wordt hoofdredacteur documentaires EO

Margit Balogh wordt per 1 september 2019 door de EO benoemd als nieuwe hoofdredacteur documentaires (EOdocs). Balogh (53) is zelfstandig documentairemaker, commissioning editor en tv-regisseur. Ze volgt Margje de Koning op die met ingang van die datum artistiek directeur wordt bij filmfestival Movie that Matters.

Balogh produceerde met haar bedrijf 2nd Floor Up films als Uw wil geschiede…, Lost Boys-Bloods Forever en The Boy is Mine. Bij de EO regisseerde zij series als Jojanneke in de prostitutie en was ze recent actief als commissioning editor op titels van NPO 1 en NPO 3.

Margit Balogh: “Het is een eer om Margje de Koning – een icoon binnen de documentairewereld – op te volgen. Ik zie het als een buitengewone kans om mijn ervaringen als documentairemaker en regisseur van de afgelopen vijfentwintig jaar in te zetten binnen deze nieuwe functie. Samen met het team gaan we EOdocs verder uitbouwen met thema’s waarbij mensenrechten ver weg & dichtbij, geloof & levensbeschouwing, hoop & vergeving, schepping & milieu centraal staan.”

Ellen Danhof, manager content productie en verantwoordelijk voor EOdocs: “Met Margit halen we een hoofdredacteur in huis die op documentairegebied het klappen van de zweep kent. Zo liet ze onder andere bij Jojanneke in de prostitutie zien over het vermogen te beschikken met impactvolle inhoud en de juiste embedding binnen de media een groot en divers publiek aan te spreken. Balogh zal zich onder andere richten op het verder ontwikkelen van het documentairemerk EOdocs. Een merk dat verder bouwt op een wereldwijd netwerk dat Margje de Koning met haar deels in IKON-tijd opgebouwde expertise, groots heeft opgezet.”

Margje de Koning: “Met een gerust documentaire-hart draag ik EOdocs over aan Margit; sterk, integer en nieuwsgierig. De impact van documentaires zie ik onder haar leiding nog meer groeien. Ik kijk dankbaar terug op vijftien fantastische jaren, met een sterk team. Ik heb mogen werken met de meest bevlogen Nederlandse en internationale makers en producenten. Het leverde prachtige documentaires op die ertoe doen en daar ben ik heel trots op.”

Bron: EO/BM

Bericht delen