Make IT Work wint Pro-Motor Award 2018
donderdag 29 november 2018

Make IT Work wint Pro-Motor Award 2018

Omscholingstraject Make IT Work van de Hogeschool van Amsterdam heeft dit jaar de Pro-Motor Award 2018 gewonnen. De jaarlijkse prijs voor een ambitieus idee werd woensdagavond uitgereikt door Mariëtte Hamer, voorzitter van de Sociaal-Economische Raad. De award stimuleert onderscheidende samenwerkingen tussen het onderwijs, bedrijfsleven en de overheid.

Volgens de jury is Make IT Work – dat hoogopgeleiden zonder specifieke IT-achtergrond omschoolt naar een IT-functie op hbo-niveau – onder meer opgevallen door het hoge rendement. Van de deelnemers sluit 91 procent het project succesvol af en is 97 procent blijvend werkzaam in de IT. Make IT Work heeft al 276 studenten (waarvan een derde vrouw is) kunnen afleveren en 83 bedrijven aangesloten. Het project wordt daarnaast op Europees niveau gewaardeerd en geldt als een voorbeeld voor andere EU-landen op het gebied van digitalisering.

Ook de mogelijkheid om het project verder uit te breiden, kan op verlof van de jury rekenen. ‘Het initiatief van de Hogeschool van Amsterdam laat nu al zien dat het nadrukkelijk opschaalbaar is en overdraagbaar naar andere opleidingsvormen in het beroepsonderwijs en vormen van samenwerking van bedrijven en overheden daarmee.’

De Pro-Motor Award is een initiatief van Katapult, een netwerk van meer dan 150 samenwerkingsverbanden tussen het onderwijs en bedrijfsleven.

Bron: Hogeschool van Amsterdam/BM

Bericht delen