Liveprogramma #NLblijftthuis vanaf dak Qmusic
donderdag 26 maart 2020

Liveprogramma #NLblijftthuis vanaf dak Qmusic

Na een aantal weken met veel heftig en onheilspellend nieuws slaan het AD, de regiotitels van ADR Nieuwsmedia en Qmusic nu de handen ineen en brengen met het liveprogramma #NLblijftthuis meer positief nieuws en entertainment.

Vanuit de studio op het dak bij Qmusic presenteert Hidde van Warmerdam samen met een wisselende cohost dagelijks een live programma met positieve updates en inspirerende verhalen. Tevens gaat een dezer dagen ook het platform #NLblijftthuis de lucht in, en dat wordt een verzamelplek voor ontspanning, inspiratie en entertainment.

“In Nederland waren we al snel in gesprek met de grote hulpinstanties om ons bereik in te zetten voor ondersteuning. Gelukkig werd enorm veel zelf geregeld. Vanuit een grote gemeenschapszin. En dat inspireerde ons om naast het – terecht – zware nieuws, juist een platform te creëren voor de mooie verhalen, toffe initiatieven, handige tips, maar ook ontspanning en entertainment voor thuis. Want daar zitten we nog wel even”, aldus Marko van Kampen, Creative Director DPG Media.

Dagelijks om 16.30 uur presenteert Hidde samen met wisselende cohosts een liveshow met inspirerende verhalen over hoe Nederland omgaat met de situatie. De studio van #NLblijftthuis is ingericht op het dak van Qmusic, waar de veiligheidsmaatregelen goed nageleefd worden. Onder anderen Qmusic-dj Hila Noorzai en columniste Nynke de Jong zijn als cohost te zien.

Presentator Hidde van Warmerdam laat weten: “We willen onze ogen niet sluiten voor het leed en de uitdagingen van dit moment, maar merken ook dat er behoefte is aan juist ook mooie verhalen en inspiratie. We moeten er met zijn allen samen de schouders onder zetten en een positieve mindset is daarvoor ontzettend belangrijk. Daarom kun je vanaf nu bij ons terecht voor de nodige afleiding. Denk hierbij aan unieke verhalen, series, spelletjes, (kinder)luisterboeken, leuke video’s, (live) optredens, tips en quizzes.”

#NLblijftthuis is een initiatief van Qmusic en ADR Nieuwsmedia. Onder ADR Nieuwsmedia vallen het AD en de regionale titels Brabants Dagblad, BN DeStem, Tubantia, PZC, Eindhovens Dagblad, de Stentor en de Gelderlander.

Bron: DPG Media/BM

Bericht delen