Leonie Rotermundt zakelijk directeur Big Blue
woensdag 24 april 2024

Leonie Rotermundt zakelijk directeur Big Blue

Big Blue, het productiehuis van high-end dramaseries zoals Rampvlucht en Arcadia, benoemt Leonie Rotermundt tot zakelijk directeur. In haar rol zal zij verantwoordelijk zijn voor de zakelijke activiteiten van het bedrijf, inclusief financiën, operatie en contracting.

Met meer dan 15 jaar ervaring in de media- en tv-industrie, waarbij ze heeft gewerkt voor verschillende content bedrijven, brengt Leonie een schat aan ervaring mee naar Big Blue. Gedurende tien jaar was ze werkzaam bij NEP, een wereldwijd technisch productie- en distributiebedrijf, waar ze fungeerde als key-accountmanager voor diverse productiebedrijven en omroepen waarna ze benoemd werd tot Managing Director van NEP Graphics.

Aansluitend was Leonie medeoprichter van LED wall bedrijf SIGHT, dat uiteindelijk werd overgenomen door het Amerikaans/Chinese bedrijf LEYARD. Daarna werd ze mede-eigenaar van content agency Supersky en trad ze toe als COO van Argus Productions, een internationale leverancier van redactioneel broadcast personeel, dat recentelijk is overgenomen door Grinta Media.

“Ik ben heel bij om Leonie te verwelkomen als onze nieuwe zakelijk directeur,” aldus Fleur Winters, CEO/Producent van Big Blue. “Haar bewezen trackrecord in bedrijfsstrategie, zakelijk management en operationele efficiëntie is waardevol voor Big Blue. Leonie was eerder projectmatig bij ons betrokken maar het is heel fijn haar nu structureel aan Big Blue te verbinden.”

Leonie zelf kijkt uit naar haar rol en zegt: “Big Blue is een uniek bedrijf dat zich in een zeer korte tijd zowel nationaal als internationaal heeft bewezen op het gebied van high-end dramaseries met producties als Rampvlucht en Arcadia. Ik kijk er enorm naar uit om aankomende jaren mee te bouwen aan het succes van Big Blue. Dramaseries zijn zo’n wezenlijk medium. De wijze waarop Big Blue grotere thema’s vertaalt in een serie voor een breed publiek heeft een maatschappelijke waarde. Ik heb zin om mee te mogen bouwen aan de volgende fase van dit bedrijf.”

Over Big Blue Productions
Big Blue is een productiebedrijf, volledig gericht op (high end) dramaseries. Big Blue, gevestigd in hartje Amsterdam en opgericht door producent Fleur Winters, wil in samenwerking met getalenteerde creators, schrijvers en regisseurs urgente, ambitieuze en originele series maken in verschillende genres voor een breed publiek.

Bron: Big Blue/BM

Bericht delen