Lemming Film onderdeel van nieuwe label The Creatives
dinsdag 23 november 2021

Lemming Film onderdeel van nieuwe label The Creatives

Lemming Film (NL/BE/DE) verenigt zich samen met acht andere onafhankelijke productiebedrijven uit acht verschillende landen onder het nieuwe label The Creatives. Een baanbrekende creatieve alliantie, ontworpen om een slate van high-end dramaseries en films te huisvesten en hun collectieve kracht te vergroten.

Onder leiding van het Franse Haut Et Court zijn de productiebedrijven het afgelopen jaar samengekomen om hun onafhankelijke status te versterken door middel van samenwerking in het snel veranderende tv- en filmlandschap.

Bij elkaar hebben de negen bedrijven meer dan honderd films en series in verschillende stadia van ontwikkeling of productie. Naast Lemming Film, zijn ook Versus Production (BE), Maipo Film (NOR), Razor Film (DE), Spiro (ISR), Unité (FR), Masha (Verenigde Staten) en Good Chaos (UK) betrokken.

Het nieuwe label heeft een unieke non-exclusieve samenwerkingsovereenkomst gesloten met Fremantle voor de ontwikkeling en financiering van internationale dramaseries van hoge kwaliteit. De verenigde bedrijven zullen nauw samenwerken op het gebied van co-productie en strategische partnerschappen, het delen van informatie, het combineren van elkaars talent en netwerken.

De focus ligt daarbij op duurzaamheid, diversiteit en het versterken van relaties met opkomend talent, dit alles terwijl deze negen bedrijven hun eigenheid en cultuur willen en kunnen behouden, samen met het talent waarmee ze werken.

Bron: Lemming Film/BM

Bericht delen