dinsdag 16 januari 2018

KRO verliest kort geding van Media Markt

De KRO heeft donderdag het kort geding verloren dat Media Markt had aangespannen tegen de omroep. Dat meldt Jochem Pinxteren van producent CCCP en eindredacteur van het programma. In het televisieprogramma StreetLab (onderdeel van TV Lab) mogen van de rechter geen beelden uit de winkel van Media Markt worden getoond.

De makers van het programma bekeken wat er gebeurt als iemand in een rood shirt probeert televisietoestellen aan klanten te verkopen. Media Markt wilde niet dat de beelden werden uitgezonden, ondanks het feit dat klanten onherkenbaar waren gemaakt in de montage.

Daarop heeft de KRO besloten de twee afleveringen in omgekeerde volgorde uit te zenden. Vrijdag is de gewraakte uitzending te zien zonder beelden uit de Media Markt. De overwegingen van de rechtbank worden pas begin september bekend. Jean-Louis Veenstra, secretaris omroep bij de NVJ: “Het is nog wat vroeg om definitief te reageren, maar opvallend is het wel. Het is zeer uitzonderlijk dat een rechter een uitzending verbiedt. Wij zullen het vonnis dan ook goed bekijken.”

Bron: NVJ

Bericht delen