Dinsdag 16 januari 2018

KRO Eilanders: interviews op de veerboot

De KRO komt met een nieuw human interest programma: KRO Eilanders. Presentatrice Sofie van den Enk (KRO De Rekenkamer, PS Radio) ontmoet passagiers aan boord van de boten die onderweg zijn naar de Waddeneilanden. Welke band hebben zij met het eiland? Wat zoeken ze er of wat hebben ze er al gevonden? Mensen vertellen openhartig over hun leven, werk, tegenslagen, liefde en geluk.

 

In elke aflevering van KRO Eilanders komen vijf bijzondere verhalen aan bod. Van den Enk praat onder meer met een echtpaar dat ooit tijdens een ruzie hun trouwringen in de duinen gooide en nu terugkeren. Verder onder meer een ontmoeting met een baggeraar die na zes weken werken in Dubai weer terugvaart naar zijn Terschelling.

Van den Enk: “Het heeft me verrast hoeveel verschillende mensen er aan boord zitten en op wie je ook afstapt, iedereen heeft een bijzonder verhaal. De eilanden hebben ook nog eens een magische aantrekkingskracht op iedereen die er komt, mensen worden verliefd op hun favoriete eiland.”

KRO Eilanders is een programma vol ‘buitengevoel’: zon, zee en wind op de boot zorgen voor bijzondere ontmoetingen. Het programma wordt geproduceerd door I Care producties en is vanaf dinsdag 8 januari om 19:30 uur op Nederland 1 te zien.

Bron: KRO/Broadcast Magazine

Bericht delen