Jurre Geluk en Kaj van der Ree presenteren Proefkonijnen
vrijdag 15 november 2019

Jurre Geluk en Kaj van der Ree presenteren Proefkonijnen

Kun je functioneren als de wereld letterlijk op zijn kop staat? Kun je een mug dronken voeren met bloed van een bezopen mens? En in het kader van duurzaamheid: kun je aangereden dieren eten? De populair-wetenschappelijke BNNVARA-serie Proefkonijnen komt terug met twee nieuwe presentatoren: Jurre Geluk en Kaj van der Ree.

Het nieuwe duo onderzoekt vragen die waarschijnlijk nog nooit bij je waren opgekomen, maar waarop je het antwoord absoluut wilt weten. Proefkonijnen is vanaf 13 januari 2020 iedere maandag om 20.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.

Jurre Geluk: “Ik vond scheikunde op school fantastisch: experimenten en proefjes doen, maar helaas was ik er zo slecht in dat ik het moest laten vallen. Nu mogen Kaj en ik zelf het proefkonijn zijn en zo alsnog bizarre en spannende experimenten uitvoeren. Ik vind het heel vet dat ik zo een inhaalslag kan maken en wetenschap toegankelijk kan maken voor mensen zoals ik.”

Kaj van der Ree: “Ik was altijd al bezig met grenzen opzoeken en experimenteren. Nu heb ik daar eindelijk een goede reden voor en kan ik me als proefkonijn inzetten voor de wetenschap! Dat Jurre en ik straks vanuit de legendarische Proefkonijnen-studio deze experimenten mogen delen is natuurlijk extra vet!”

Jurre Geluk is presentator van Je Zal Het Maar Hebben en Spuiten en Slikken. Kaj van der Ree is radio-dj bij BNNVARA op NPO 3FM, presentator en YouTuber. Proefkonijnen is zijn eerste televisieprogramma bij BNNVARA. Jurre en Kaj treden in de voetsporen van de duo’s Valerio Zeno en Dennis Storm (seizoen 1 t/m 4) en Jan Versteegh en Geraldine Kemper (seizoen 5 en 6). De Proefkonijnen hebben door de jaren heen in naam van de wetenschap een hoop spraakmakende onderzoeken uitgevoerd. Zo aten Dennis en Valerio een stuk van elkaars bil en dij en stortten Geraldine en Jan bij een stunt met een brommobiel tegen een boom.

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen