Article header image

John van den Heuvel ontvangt Childright Award

Dinsdag ontving John van den Heuvel de Childright Award 2016 voor zijn RTL 4 programma Ontvoerd. Van den Heuvel ontving het bijbehorende beeldje, namens het bestuur van de stichting Childright uit handen van Chloé Brochard.

Het bestuur koos unaniem voor programmamaker John van den Heuvel. Volgens het bestuur ontvangt hij de award voor zijn nimmer aflatende inspanningen om kinderen te helpen in zeer benarde, gevaarlijke of kindonvriendelijke situaties. “De activiteiten die hij onderneemt legt hij op uitermate professionele wijze vast, maar deze registratie tast nimmer de primaire belangen van het kind aan.”

Van den Heuvel is vereerd met de uitverkiezing: “Het is een eer voor mijn programma en het hele team. Dit programma maken we met uitermate veel toewijding en zorg. Ook wil ik RTL graag bedanken voor het op de buis brengen van nu al vier seizoenen van Ontvoerd. Ik kijk ernaar uit weer een nieuw seizoen te maken om nog meer kinderen te kunnen helpen.”

Jaarlijks vinden er in Nederland bijna tweehonderd gevallen van internationale kinderontvoering plaats. Daarvan is sprake als de ene ouder zonder toestemming van de andere ouder of rechter hun kind meeneemt naar het buitenland. In Ontvoerd proberen Van den Heuvel en zijn team kinderen op te sporen en onder moeilijke omstandigheden te herenigen met hun in Nederland achtergebleven ouders.

Childright is een, door een groot aantal Nobelprijswinnaars ondersteund, fonds dat opkomt voor de rechten van kinderen wereldwijd. In 1994 is de stichting opgericht door de Nederlandse Nobelprijswinnaars prof. Jan Tinbergen en prof. Simon van der Meer.

Momenteel wordt Childright ondersteund door een internationaal gezelschap van Nobelprijswinnaars, onder wie de dalai lama en Lech Walesa. Samen zetten zij zich in voor meer dan 250 miljoen kinderen die dagelijks worden uitgebuit als arbeidskracht of als lustobject.

Bron: RTL Nederland/Broadcast Magazine

Bericht delen