Jeugdjournaal zoekt jong verslaggeverstalent
donderdag 7 oktober 2021

Jeugdjournaal zoekt jong verslaggeverstalent

Het NOS Jeugdjournaal zoekt samen met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid kinderen met journalistiek talent voor de tiende editie van de Jeugdjournaalwedstrijd.

Drie winnaars mogen als razende reporters het land in om verslag te doen van een zelfgekozen onderwerp. Dit doen ze samen met een cameraploeg van het NOS Jeugdjournaal. De reportages zijn te zien op tv, de website en het YouTube-kanaal van het NOS Jeugdjournaal.

Kinderen kunnen meedoen aan de wedstrijd door een zelfgemaakte video in te sturen over een onderwerp waarvan ze vinden dat andere kinderen dat moeten weten. Inzenden kan vanaf nu tot en met 7 november via beeldengeluid.nl/jeugdjournaal. Hier is alle informatie over de wedstrijd, de opdracht en het aanmeldformulier te vinden.

In de week van 15 november worden uit alle inzendingen 15 finalisten bekendgemaakt. Het NOS Jeugdjournaal en Beeld en Geluid nodigen hen op zondag 21 november uit voor de grote finale in Hilversum. De drie finalisten die volgens de deskundige jury het beste de finaleopdrachten uitvoeren zijn de winnaars.

Jeugdjournaal Masterclasses
Op 16 en 24 oktober kunnen kinderen meedoen aan een masterclass bij Beeld en Geluid Den Haag. Verslaggevers Annabelle, Benjamin en Bart vertellen die dagen alles over hun werk en kinderen krijgen de gelegenheid om vragen te stellen. Toegang tot de masterclass is gratis in combinatie met een kaartje voor de activiteit Kinderpersbureau bij Beeld en Geluid Den Haag. Meer informatie is te vinden op de site van Beeld en Geluid.

Bron: NOS/BM

Bericht delen