Internationaal succes voor jeugdserie De regels van Floor
donderdag 14 februari 2019

Internationaal succes voor jeugdserie De regels van Floor

De VPRO jeugdserie De regels van Floor is verkocht aan het Franse mediabedrijf Canal+, het Belgische VRT en de Deense omroep Danmarks Radio. Dat maken producent NL Film, VPRO en internationale distribiteur Dutch Features bekend.

Na het lokale succes van de serie is er ook internationaal veel enthousiasme en waardering voor De regels van Floor. Het Franse mediabedrijf Canal+ heeft twee seizoenen aangekocht voor de zenders in Frankrijk, België en alle Franssprekende landen in Afrika. Ook het Belgische VRT gaat de serie in Vlaamstalig België in het najaar van 2019 uitzenden.

Daarnaast heeft de Deense omroep Danmarks Radio (DR) de eerste twee seizoenen aangekocht. DR zendt de serie vanaf juni 2019 uit. Eerder werd bekend dat KIKA, de jeugdzender van de Duitse omroep NDR en ARD, twee seizoenen van De regels van Floor gaat uitzenden in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Ten tijde van de aankoop moesten de opnames van het tweede seizoen nog starten.

Producent Kaja Wolffers: “We zijn ontzettend trots dat onze Nederlandse Floor de wereld over aan het reizen is. Het is een erkenning dat de brutale humor, die Maurice Trouwborst vanuit de boeken van Marjon Hoffman naar het tv scherm heeft gebracht, ook buiten Nederland de juiste snaar raakt. Het is best uitzonderlijk voor Nederlandse kindercomedy om te reizen, maar Floor heeft daar geen problemen mee. Floor Rules, en dat is meteen de internationale titel.”

In oktober 2018 won De regels van Floor een Cinekid Leeuw Juryprijs voor Beste Fictieserie. Het tweede seizoen is vanaf zondag 24 maart om 09.10 uur te zien op NPO Zapp.

De regels van Floor is gebaseerd op de succesvolle gelijknamige boekenreeks van Marjon Hoffman, uitgegeven door Ploegsma. In zestien afleveringen volgt de kijker de eigenwijze Floor en haar familie. In Floors wereld bedenken kinderen, net als volwassenen, hun eigen regels. Floors regels geven antwoord op de belangrijkste levensvragen van een 10-jarig meisje en dat leidt tot komische en vooral ongemakkelijke situaties.

De serie is geproduceerd door NL Film in co-productie met de VPRO. De regie is in handen van Maurice Trouwborst, die ook de prijswinnende VPRO jeugdserie Zenith maakte. Auteur Marjon Hoffman is nauw betrokken bij de ontwikkeling van de serie en schreef samen met Luuk van Bemmelen, Lotte Tabbers en Anne Barnhoorn de scenario’s. Floor wordt gespeeld door jong talent Bobbie Mulder, broer Kees door Ole Kroes, vader Jan door Ferdi Stofmeel (Rundfunk, Komt een man bij de Dokter) en moeder Irma door Elisa Beuger (Lieve Liza, Man Bijt Hond).

Bron: NL Film/BM

Bericht delen